ISALA

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg en het vrijwilligerswerk heeft grote waarde voor de patiënten. Vrijwilligers geven oprechte aandacht aan patiënten door tijd te nemen, luisteren en troost te bieden. Patiënten kunnen dankzij de inzet van vrijwilligers het 'ziek' zijn even achter zich laten. Vrijwilligers worden zeer gewaardeerd en zijn onmisbaar in het ziekenhuis. In Isala zijn ruim 500 vrijwilligers actief op verschillende afdelingen.

Waardering voor het vrijwilligerswerk wordt vooral gegeven door onze patiënten en bezoekers met een compliment. Daarnaast organiseert Isala vrijwilligersuitjes, themadagen en trainingen en ontvangen vrijwilligers een eindejaarsgeschenk. Als vrijwilliger beschik je over een personeelspas van Isala, waarmee je voor allerlei kortingen in aanmerking komt. Ook kun je gratis lid worden van de personeelsvereniging, zodat je kunt deelnemen aan de personeelsactiviteiten.

Binnen Isala kom je de volgende vrijwilligers tegen:

Gastvrouwen/-heren Centrale hal

De vrijwilligers in de Centrale hal ontvangen en begeleiden de patiënten en bezoekers. De vrijwilliger helpt de patiënt met het aanmelden bij de digitale aanmeldzuil en verwijst ze naar de juiste polikliniek.

Gastvrouwen/-heren Spoed Eisende Hulp

De vrijwilligers bij de Spoed Eisende Hulp zijn op piekmomenten mede het gezicht voor een gastvrij ontvangst. De vrijwilliger ontvangt patiënten en diens meegenomen begeleiding, verwijst of begeleidt ze naar de juiste de plek. Zonodig stelt de vrijwilliger de patiënt op zijn/haar gemak.

Zorgvrijwilligers

De vrijwilligers op de verpleegafdeling en poliklinieken zorgen er voor dat de patiënt het ‘ziek zijn’ even kan vergeten door met hen een praatje te maken indien zij daar behoefte aan hebben. Daarbij brengen zij de post van de patiënten rond en verzorgen zij de bloemen. Ook kan er (in overleg met de verpleging) een wandeling worden gemaakt.

Kerkvrijwilligers

Als kerkvrijwilliger help je met het halen en brengen van patiënten naar de oecumenische viering op zondag. Ook kun je als kerkvrijwilliger op vrijdagmiddag de patiënten uitnodigen voor de viering en de liturgieboekjes uitdelen.

Aanmelden

Wil je vrijwilliger worden in Isala Zwolle of Isala Meppel? Meld je dan aan door te solliciteren op de beschikbare vrijwilligersvacatures. De vacatures staan vermeld in het vacature overzicht.

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met Bureau Vrijwilligers, telefoonnummer (038) 424 45 63.